Gyakran ismételt kérdések

Gyakran feltett kérdéseinkkel elsősorban azoknak szeretnénk segítséget nyújtani, akik még nem vitorláztak korábban vagy első alkalommal bérelnek hajót.

Az alábbiakban összeszedtük a hajóbérléssel, balatoni vitorlázással, öltözködéssel, kikötési lehetőségekkel és egyéb lehetséges kérdésekkel kapcsolatban felmerülő válaszokat.

Amennyiben további kérdése lenne, kérjük írjon nekünk!

 • Hogyan foglalhatom le a hajót?

  Amennyiben hajót szeretne foglalni, kérje ajánlatunkat az alábbi linken:

  Ajánlatot kérek

  nyit/zár
 • Mikor kell kifizetni a hajó bérleti díját?

  Foglalását 5 napig fenntartjuk Önnek mindenféle kötelezettség nélkül.
  A hajót az első részlet (a teljes bruttó bérleti díj 50%) befizetése után tekintjük lefoglaltnak. A fennmaradó összeget (50%) a hajó átvétele előtt 15 nappal kell befizetnie. A bérleti díjat az ajánlatunkon szereplő bankszámlaszámra banki átutalással fizetheti ki.

  nyit/zár
 • A bérleti díjon kívül még milyen költségekre számítsak?

  A bérleti díjon felül számolnia kell még a kaucióval, melynek kifizetése a hajó átadásakor esedékes. A kaució összege hajóbérlés esetén 150 000 Ft – 200 000 Ft./hajó, versenyre történő bérlés esetén 250 000 Ft. – 300 000 Ft./hajó. Ezen kívül a transit log és a 3 órán felül elfogyasztott üzemanyag ára is fizetendő.
  A különböző kikötők napi díjairól itt tájékozódhat.

  nyit/zár
 • Hol állnak a hajók?

  Charter flottánk Balatonfüreden a Silver Yacht kikötőben található.
  Bővebb információ a báziskikötőnkről

  nyit/zár
 • Milyen ruhákat vigyek a hajóra?

  Puha, világos talpú cipőt vagy deckcipőt. Kerülendő a kemény talpú, magas sarkú, valamint a sötét talpú cipő a fedélzeten. Javasoljuk, hogy tegyen be a csomagjába kényelmes, az időjárásnak megfelelő alsó és felsőruházatot, valamint egy széldzsekit. A napszemüvegről, fehér sapkáról és a magas faktorszámú naptejről se feledkezzen meg. Bár törölköző van a hajón, azért tegye be sajátját is, ami jó szolgálatot tehet a napközbeni strandolásnál.
  Mentőmellényt mi biztosítunk.

  nyit/zár
 • Ágyneműt, törölközőt vinnem kell?

  Hajóinkhoz – az egy napos bérlés kivételével – egy garnitúra ágyneműt és törölközőt biztosítunk valamennyi vendégünk részére. Egy napos bérlés esetén, amennyiben a hajón alszik, ágyneműt és törölközőt külön díj ellenében tudunk biztosítani.

  nyit/zár
 • Mennyire felszerelt a konyha?

  A hajón lévő konyha teljesen felszerelt: sütővel ellátott gáztűzhely, hűtőszekrény, meleg vizes mosogató, valamint komplett étkészlet szolgálja a hajón lévők kényelmét. Ettől függetlenül javasoljuk, hogy kedvenc konyhai eszközeit vigye magával, főleg ha hosszabb túrát tervez.

  nyit/zár
 • Milyen papírok szükségesek a bejelentkezéshez?

  Személyi igazolvány, lakcímkártya, hajóbérleti szerződés, és ami a legfontosabb érvényes hajóvezetői engedély.

  nyit/zár
 • Mikor kell kifizetnem a kauciót?

  A kaució készpénzzel vagy dombornyomott hitelkártyával fizetendő a bázis menedzserünknek a bejelentkezéskor.

  nyit/zár
 • Mi az a transit log?

  A transit log tartalmazza a hajótakarítás, ágyneműmosatás, gázpalacktöltés, valamint a mosogatószer, szappan és WC papír utántöltés díját. Kisállat hajóra vitele esetén a transit log kétszeresét számítjuk fel.

  nyit/zár
 • Hogyan és mikor vehetjük át a hajót?

  Hajóink átadás átvétele 12:00 órakor történik. Kérjük, amennyiben késne egyeztessen telefonon bázis menedzserünkkel. A bejelentkezést követően bázis menedzserünk eligazítást tart a hajón és ellenőrzi, hogy a hajó állapota és a felszerelés szintje megfelel-e a felszerelés listában foglaltaknak. Ezt követően átfogó műszaki ismertetőt ad a hajóról és ismerteti és a balatoni hajózási területet, kikötési lehetőségeket. Igény esetén segítséget nyújt az útvonal, a túracélpontok kiválasztásában és próbavitorlázást is tart a kevésbé gyakorlottak részére.
  Végül pedig bázis menedzserünk átadja a hajó papírjait a hajó kormányosának.

  nyit/zár
 • Mi a teendő, ha a hajó átvétele után veszünk észre károsodást a hajón vagy a vitorlán?

  Amennyiben a hajó átadásakor nem vettek észre valamilyen károsodást, azt a beszállástól számított 3 órán belül feltétlenül jelezzék bázis menedzserünknek.

  nyit/zár
 • Mit tegyek műszaki probléma vagy károsodás, esetleg baleset esetén?

  Bármilyen probléma, károsodás vagy baleset esetén haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot bázis menedzserünkkel, aki elmondja hogy mi a teendő és azonnal intézkedik. Bázis menedzserünket a nap 24 órájában hívhatja.

  nyit/zár
 • Van e parkolási lehetőség a kikötőben?

  A kikötőben lévő parkolóhelyek szabad kapacitásának függvényében parkolási lehetőség hajónként max. egy autóra.

  nyit/zár
 • Van-e élelmiszerüzlet a kikötő közelében?

  Igen.

  nyit/zár
 • Mikor kell visszavinnünk a hajót a kijelentkezéshez?

  Kérjük, hogy bejelentkezéskor tájékoztassák bázis menedzserünket a kijelentkezés várható időpontjáról. Hajóinkat reggel 9-kor kell átadni bázis menedzserünknek, ezért kérjük, hogy a hajót még előző nap este hozzák vissza a bázis kikötőnkbe, hogy másnap reggel 8:00-9:00 között kényelmesen át tudják adni.

  nyit/zár
 • Hogyan készítsük fel a hajót a kijelentkezésre?

  A hajót a térképasztalon található ellenőrzőlista alapján készítsék fel a kijelentkezéshez.
  Kérjük, jegyezze fel a hiányzó, illetve a károsodott felszereléseket, hogy azokat pótolni tudjuk a következő hajóútra. Az extra vitorlákat kérjük, hajtsák össze és tegyék vissza a vitorlazsákba. A tartalék köteleket összetekerve tegyék el.

  nyit/zár
 • Tele kell tankolnunk az üzemanyagtartályt a hajó visszaadása előtt?

  Az első 3 óra elfogyasztott üzemanyagot a bérleti díj tartalmazza. Az ezen felül elfogyasztott üzemanyag fizetendő csak. Tankolnia nem kell, ezt mi intézzük.

  nyit/zár